Tillsammans skapar vi hopp!

Publicerat 2014-09-18 av Lasse Svensson

Som kyrkoledare har jag förmånen att resa mycket. De flesta resor går till lokala församlingar. Andra resor går utomlands och till diverse årsmöten och liknande mötesplatser. Möten med församlingar, och inte minst på olika sätt växande församlingar, är de besök som ger mest hopp. Hopp om framtiden. Hopp för Guds rike, i Sverige och resten av världen.

I våras hade jag förmånen att besöka Equmenias riksstämma i Eksjö. Det var också en samling som gav hopp för framtiden. Dels för att det var lokala församlingar som arrangerade på ett föredömligt sätt och visade på visade på kraften i vår rörelse. Kraften i det ideella engagemanget när det frigörs. Att få se alla ombud och deltagare anlända från Sveriges alla hörn gav dock ännu mer hopp. Människor med brinnande hjärtan. Människor som lägger en helg för att tillsammans diskutera och be kring Equmenias framtid. För att unga människor skall få goda möten och få växa också i tro.

När kom du själv till tro? Inte så få av oss svarar att det var i tonåren eller åren däromkring. Min gissning är till och med att de flesta av oss fann en kristen tro och påbörjar ett livslångt lärjungaskap under tonåren. Vad drar vi för slutsats av det? Rimligen drar vi slutsatsen att barn och ungdomsverksamhet är viktigt. Riktigt viktigt.

Och jag tänker att det som är viktigt vill vi vara med och satsa på och bära i bön och i ekonomiskt ansvarstagande. Därför vill jag konkret be dig vara med och be och offra av dina pengar till Equmenias arbete. Att vara med och dela det trotsiga hoppet om en bättre värld nu och i morgon. Att skapa förutsättningar för fler att få del av detta hopp.

Barn och unga är på ett särskilt sätt vårt hopp. ”Equmenia – där barn och unga växer, i gemenskap med Jesus och varandra”. Jag är stolt och glad över att få leda en kyrka vars ungdomsorganisation formulerar sin dröm så rakt och enkelt. Det handlar kort och gott om gemenskap med varandra och med Jesus. Och att växa.

Jag hoppas och tror att Du/Ni vill vara med och be och samla in pengar till Equmenias arbete!

Lasse

Banner till Equmenia