Baptist World Alliance – kongress i Sydafrika

Publicerat 2015-07-22 av Lasse Svensson

Lasse SA 2Onsdag till söndag denna vecka samlas Baptist World Alliance (BWA) till sin 21:a kongress. BWA bildades 1905 och samlar idag 231 samfund från 121 länder och Equmeniakyrkan är ett av dessa medlemssamfund. BWA samlas till kongress vart femte år och i år är platsen för detta Durban i Sydafrika där vi är drygt 3000 personer tillsammans.

Varje år möts dock BWA till årskonferens som förra året var i Turkiet och i juni 2016 kommer hållas i Kanada. För fem år sedan på Hawaii var det 5000 deltagare och i England för 10 år sedan 10 000. Nu hoppas man att vi till 2020 och mötet i Rio De Janeiro kan bli många fler igen. Då kommer också ungdomskonferensen hållas samtidigt. Jag hoppas vi kan få till en gemensam resa till Brasilien då så börja planera och spara!

Dock är vi redan här i Durban ett gott gäng svenskar. Från det nationella kansliet finns tillsammans med mig Christer Daelander på plats. Karin Wiborn (Sveriges Kristna råds generalsekreterare) representerar både Equmeniakyrkan och SKR. Dessutom finns Lars Dalesjö, ledamot i Kyrkostyrelsen, på plats tillsammans med sin fru. Sedan finns ytterligare 6-8 personer som rest hit från olika sammanhang i Sverige. Tillsammans gör vi allt vi kan för att berätta om Equmeniakyrkan och ta del i allt spännande som erbjuds – inte minst fantastiskt fina gudstjänster med stort fokus på det tema som vi samlas under denna vecka – ”Jesus Kristus: Dörren!”

Här kan man läsa mer om denna konferens: http://bwanet.org/congress/

Lasse Svensson
Kyrkoledare