Nayaangaq – hälsning från Alaska!

Publicerat 2012-03-27 av Bertil Svensson

Vi har fått en hälsning från Unalakleet, Alaska, där man den gångna helgen firade 125-årsjubileum sedan de svenska missionärernas ankomst. Tag emot den traditionella hälsningen ”nayaangaq”!

Kära Bertil.

Jag ville rapportera till dig att jag delade er hälsning på vår årliga konferens här i Unalakleet. Under konferensen har vi reflekterat över den underbara historien om hur de goda nyheterna kom till oss och hur det fortsätter att gå framåt i dag.

Vi inser att det inte är på grund av vår egen styrka, utan därför att Gud rör människors hjärtan på samma sätt som den gode herden söker och räddar dem som är förlorade.

Tack för hälsningen till vår konferens. Må Herren vägleda kyrkan i Sverige, då ni nu går igenom många förändringar.

Jag bifogar en bild jag tog sedan jag läst upp hälsningen till församlingen. Tidigare var det en tradition att sända hälsningar till andra församlingar och de som önskade att vara med i hälsningen ombads att höja sina händer. Personen skulle vara säker på att de skulle vara med i hälsningen. På vårt språk kallades det att skicka ”nayaangaq” (nye-yong-uck). Jag sa till dem att i dag glöms den traditionen bort, eftersom vi numera kan bli vänner på Facebook! Men jag sade till dem att vi nu skulle skicka naiyangak till våra bröder och systrar i Sverige på det traditionella sättet – och det är vad den här bilden är.

Era bröder och systrar i Alaska sänder varma hälsningar till bröder och systrar i Sverige – i Kristi namn.

Curtis Ivanoff

Distriktsföreståndare Evangelical Covenant Church of Alaska