Värme och gemenskap i Litauen

Publicerat 2013-11-12 av Gerard Willemsen

Walla Panevezys DSCN0052I Panevezys deltog 71 barn, unga och vuxna i gudstjänsten – två eller fler på stolarna och ute i korridoren , ja, det är härligt och stimulerande. En man i sin bästa ålder kom direkt in på gudstjänsten satt i en hörna och snarkade gott i värmen. Till nattvarden vaknade han upp till ”alla är välkomna att ta emot Jesus.” Han kom fram på sina vingliga ben och böjde knä och tog emot gåvorna med sina smutsiga händer – men vad betyder det om hjärtat är värmt av den Helige själv. Han reste sig upp tittade på mig med sina tårdränkta ögon och mumlade ett ”tack” på litauiska och satte sig. Vad betydde detta för oss andra. En av mina män sa till mig lite senare vid kaffet ”Minns du när jag kom första gången till gudstjänst – jag var i samma situation, men idag lever jag ett nytt liv med Jesus.”

I Paceriaukste hade vi eftermiddagsgudstjänst – alla storlarna och golvet upptagna och upptaget. Våra barn sjöng sånger om himlen och de sken som solar. In kommer en ung grabb som upptäckt att han kom för sent och börjar gråta över att han inte var med från början. Vi börjar om och han lyser av tack och glädje. Vid förbönsstunden var det många som ville att vi ska bedja för vänner, släktingar och andra bekanta som har det bekymmersamt. Herren lyssnar och tar emot vår böner och suckar. Under predikan var det både skratt och allvar – kärleken från Jesus strålade och vi kan bara ta emot och stråla tillbaka. Några som var för allra första gången sa ”Det var varmt här!” om det var atmosfären eller vår lokal? Herren vet.

I fredags hade vi invigning av våra nya lokaler i Birzai, mycket folk kom för att gratulera och önska lycka till. Jag hälsade bland annat från Equmeniakyrkan med en speciell välsignelseönskan.

Walla Carlsson
Missionär i Litauen

  • Charlotte Thaarup

    Tack Walla!