Bön- och offerdag för Syrien 22 november

Publicerat 2015-11-16 av Bertil Svensson

Kommande söndag har vi i Equmeniakyrkan sedan mer än en månad planerat för en bön- och offerdag för Syrien. Efter de senaste dagarnas/veckornas händelser är det mer aktuellt än någonsin- En annons kommer att finnas i Sändaren denna vecka och en bön läggs ut på hemsidan idag. Du hittar den här. Det skickas också direkt till våra församlingar.

Även om det kanske är sant som Hillary Clinton sa i nattens diskussion mellan demokratiska presidentkandidater i USA, ”det räcker inte med böner”, så är det en viktig början. Det räcker inte heller med bomber och militära medel, vilket vi har sett i Afghanistan, Irak, Libyen, Syrien och många andra länder. Frankrikes svar på terrorattentatet i Paris är nu bl a skoningslös kamp mot Daesh i Syrien och Irak. Detta ”svar” är förödande och skapar bara ytterligare hat och motsättningar i vår värld.

Fred & försoning byggs inte utifrån eller uppifrån, utan inifrån och underifrån och därför bör vi i bön och praktisk handling stödja våra vänner som finns kvar i Syrien och Irak; kyrkor och gräsrotsorganisationer av olika slag.

Det är alltså vad vi vill uppmärksamma bl a på söndag och kommande veckor i Equmeniakyrkan.

Gerard Willemsen
Internationell koordinator