Beslut i Latinamerika

Publicerat 2016-01-20 av Ulrika Morazàn

På fredag den här veckan inleder Förbundskyrkan i Ecuador sitt årsmöte. På måndag nästa vecka inleder Moravakyrkan i Nicaragua sin synod, som hålls vart tredje år. Båda händelserna är viktiga och har förberetts under en lång tid.

Förbundskyrkan i Ecuador möts på sin lägergård Santo Domingo från den 22 till den 24 januari. Temat för årsmötet är ”Tillsammans lyfter vi upp näten” och det bibelställe som har valts ut för årsmötet är Lukas 5:6-7.

Församlingar i norra kustdistriktet är samlade för att tillsammans analysera handlingarna till årsmötet.

Den nya samlingssalen i Santo Domingo där Förbundskyrkans årsmötesförhandling kommer att hållas.

Moravakyrkan i Nicaragua möts i den lokala moravakyrkan i samhället Sisin från den 25 till den 31 januari. Temat för synoden är ”Moravakyrkan i Nicaragua, ett bördigt fält av möjligheter” och det bibelställe som har valts ut för synoden är Apg 4:32 – 37.

Kyrkan i Sisin där Moravakyrkans synod kommer att hållas.

Under 2015 har Moravakyrkan mötts till distriktssynoder. I dessa har förslag inför den nationella synoden presenterats och analyserats. Här var man samlade med Södra distriktet i Pearl Lagoon.

Be gärna för Förbundskyrkan i Ecuadors årsmöte och för Moravakyrkan i Nicaraguas synod. Be om Guds ledning i dialoger och beslut.

/ Ulrika Morazán
Samordnare Latinamerika