Vad gör en missionär, en vanlig dag på jobbet?

Publicerat 2016-09-27 av Otto Ernvik

Ingen dag är den andra lik, ska man väl först säga….

En vanlig måndag;

Börjar arbetsdagen med att betala hushyran på kontoret. Kontorschefen vill tala lite med mig. Det börjar med något vanligt men så börjar det handla mer om hur vårt kontor fungerar och den personal som finns runt om. ”Hur ska jag göra?” undrar hon. Vi pratar ett bra tag. Hon känner sig ensam med många av problemen.

Kommer hem för att sedan cykla till Thai Airways-kontoret i stan. En av Apg29-eleverna behöver boka om sina biljetter hem. Efter lite ändrande på planer för avresedatum går det bra. En biljett blev rätt, den andra blev fel datum…. Men eleven var uppmärksam och lyckades få också den på rätt.

Kommer hem och hinner skriva och svara på några email. Bakar sedan en kladdkaka för vår yngsta deltagare på Apg29 som fyller år och ska fira kalas på kvällen. De har ingen ugn på basen, så vi ordnar detta.

På kvällen åker vi till Apg29-basen och firar födelsedagskalas. Jag får äran att hjälpa till med bygget av en ny legomodell, som var en av födelsedagspresenterna. På kalaset får jag också njuta av lovsång på karen sjungen av alla studenterna tillsammans oavsett om de är karener, svenskar, amerikaner, indier eller nepaleser. Häftigt!

Jag får också se en av våra svensk-karener på skolan få ihop sitt liv. Hon är karen och hon är svensk, eftersom hon bott sina senaste 10 år i Sverige. Var annars skulle hon kunna få ihop det? Det är också fantastiskt att få se!

Mitt i alla olikheter får vi se att vi har något gemensamt, något som håller oss samman. Vi kan fira olikheterna tillsammans, och tillsammans med Gud som skapat oss olika – eftersom vi alla är ”smaksatta” med Jesus. Eller någon annan kanske skulle uttryckte det: Vi har alla samma Helige Ande som håller oss samman, och passar oss samman i våra olikheter.

Är inte detta att vara Kyrka?

Otto Ernvik

missionär i Thailand för Equmeniakyrkan